Var ska vi gå ut och äta? Vet ni någon bra restaurang? Metro har samlat de restauranger som fått högst betyg av matkritikern Jonas Cramby och ger er svaret på dessa ständiga frågor.

Betyg 4

1. Restaurang Thongwiset 

"När vi går över till den hela friterade fisken med thaicurry hör jag mig själv säga ”kan vi inte gå tillbaka imorrn?” Det är tre oerhört billiga, fläckfria vardagsrätter, en perfekt hat-trick om du vill, och när jag går från Thongwiset är jag så glad att jag visslar", säger matkritikern Jonas Cramby.  

2. Racamaca

"Personligt, billigt, kul och ett typ av ställe som tyvärr är oerhört ovanligt att hitta i Stockholms innerstad på grund av höga lokalhyror, krånglig byråkrati och mäktiga, men opersonliga, krogimperium."

3. Totemo Ramen

"På kort tid har vi fått ett gäng riktigt bra ramenrestauranger i Stockholm men det ställe som enligt mig lyckats pricka in flest kriterier tycker jag är lilla Totemo ramen vid St Eriksplan. De håller det enkelt och tar sig inte vatten över huvud."

4. Bird

"Bird serverar nämligen omsorgsfull, modern snabbmat för en billig penning. Maten är modernt amerikanskt östasiatisk samt, som ni kanske misstänkt, fågelbaserad – även om några vegetariska alternativ såklart finns."

5. Adam/Albin

"Det som verkligen blåser min hjärna är dock sparrisrätten: grillad sparris med bakat ägg, tryffelkräm på en bädd av syrat, rundkornigt ris. Kanske är det riset, kanske är det handlaget, men trots att varenda krog har en variant på sparris och ägg just nu är det här bland det godaste jag ätit."

6. Kommendören

"Baren är i alla fall stor, livlig, välsorterad och har en sådan sorts bardisk som man nästan önskar att man var olyckligt kär i. Här vill man sitta med huvudet i händerna en söndagseftermiddag och beställa in ”två av allt”."

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset