Trädgården är en av sommarklubbarna du inte ska missa i sommar.
Trädgården är en av sommarklubbarna du inte ska missa i sommar.

Just nu vill vi dansa genom ljumna (och kalla) sommarnätter med bara ben. Det gör vi bästa på några av Stockholms bästa sommarklubbar. Där peppen är total och sommarkänslan på topp.

Trädgården, Hammarby Slussväg 2
Den mest klassiska sommarklubben i Stockholm. Det finns en anledning till att Veronica Maggio har skrivit en låt om detta ställe. Här under Skanstullsbron är stämningen alltid på topp.

Södra teatern, Mosebacke Torg 13

Dansa natten lång till Stockholms bästa utsikt. På somrarna förvandlas Södra Teatern till en av Stockholms högst belägna klubb. Här kan du hänga på Mosebacketerrassen, dansa på Kägelbanan eller drick bubbel i champagnebaren.

LÄS MER: Fem aktiviteter för par i Stockholm

F12Terrassen, Fredsgatan 12
Här på Fredsgatan 12 kan du dansa (eller hänga i den låna trappan) natten igenom och ha utsikt över Strömmen och Gamla stan. Här kan du gå ut och festa måndag till söndag hela sommaren.

Strömterrassen, Strömgatan 14
På fredagar och lördagar förvandlas Kungliga Operans terrass till en magisk sommarklubb. Här är det fokus på rnb, hiphop och reggae perfekt för sommarkvällar du aldrig vill ska ta slut.

Slakthustaket, Slakthusgatan 6
Lite länge söderut, i slakthusområdet kring Globen ligger klubben Slakthuset. De firar sommar genom att öppna upp deras 600 kvadratmeter stora terrassen. Här blir det dans till gryningen och fokus ligger på elektronisk musik, men det finns alltid tre olika musikrum varje kväll.

Sommargården, Fleminggatan 2
Det här är en stor och central sommarklubb med många dansgolv och en stor uteservering. Sommargården riktar sig främst till en yngre målgrupp men det hindrar inte alla från att möta sommaren vid Stockholms vatten.

LÄS MER: Fem ställen som har quiz i Stockholm

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset