Elsa Billgren delar med sig av sina favoriter av butiker.
Elsa Billgren delar med sig av sina favoriter av butiker.

Programledaren och bloggaren Elsa Billgren har stenkoll på second hand. Här listar hon Stockholms fem bästa vintagebutiker.

1. Myrorna i Ropsten

Kolargatan 2
Öppet mån- fre 10-18, lör 10-17, sön 12-16
En av de bästa och största Myrorna. De har allt från balblåsor till barnkläder. Det är ett utflyktsmål som man åka till och roa sig på eftersom det är så stort. Här kan man också fynda av just den anledningen.

2. Stadsmissionen på Nytorget
Skånegatan 75
Öppet mån- fre 10-18.30, lör 11-17, sön 12-16
Här finns det bästa, äldsta och roligaste av alla Stadsmissioner. Här är urvalet redan gjort och det går att hitta väldigt fina saker. Är man turist i Stockholm och vill besöka en vintagebutik så är det hit man ska gå då det finns mycket saker runt omkring att besöka också.

LÄS MER: Så får du bort svettlukt från kläder

3. Beyond Retro i Zinkensdamm
Brännkyrkagatan 82
Öppet mån- fre 11-19, lör 11-17, sön 12-16
Det är den bästa vintagebutiken jag vet. Det är fantastiskt och fyllt med amerikanska vintagekläder för både män och kvinnor. Du kan hitta allt från partypaljettstassen till tuffa collagejackor. Fin amerikansk vintage!

4. Judits secondhand
Hornsgatan 75
Öppet mån- fre 11-18.30, lör 11-16.30, sön 11-16
En annorlunda butik. Den skiljer sig från de andra för att de köper in vintage från privatpersoner. De väljer därmed själva hur blandningen ska vara och det är som att kliva in i en dröm. Här finns märkesväskor, 20-tals klänningar, vackra smycken i en lyxig blandning. Det kostar lite mer än de andra eftersom de köper in allt men man vill ha allt där inne.

5. Old Touch i Vasastan
Upplandsgatan 43
Öppet mån- fre 11-18, lör 11-15, sön stängt
Det är en favorit och en av de första vintagebutikerna i Stockholm. Det är fortfarande bra priser och på fredagarna kan man få ett glas bubbel när man tittar in. Det är en väldigt personlig känsla. De har riktigt gamla grejer med god kvalitet. Här hänger alla vintagenördar!

LÄS MER: Därför ska du tvätta nyköpta kläder

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om mode shopping