Den som absolut måste ha senaste Android bör satsa på Nexus 9. Men Googles surfplatta är varken snabbast eller tunnast.

Vad är så bra med Nexus 9?

Det som utmärker den här surfplattan är framförallt operativsystemet. Som vanligt när Google själva står bakom hårdvaran så handlar det om att visa upp ny mjukvara. Nexus 9 var alltså först ut med Android 5.0.

Men kan jag inte få det på andra surfplattor?

Jo, så småningom. Än så länge är det dock få förunnat. Och det kan faktiskt vara värt att köpa Nexus 9 av den anledningen. Operativsystemet är alldeles utmärkt. I övrigt utmärker den sig dock inte särskilt mycket.

Så den har inga finesser?

Nej, det relativt låga priset är en fördel så klart. Men den är varken snabbast eller tunnast på marknaden. Den är inte heller vattentät som vissa andra alternativ. Men den är greppvänlig tack vare en baksida i matt plast. Dessutom imponerar ljudet en del.

Vad är bra med ljudet?

Det är dubbla högtalare som låter både högt och bra. Nu föredrar jag själv hörlurar, men visst finns det tillfällen då det inbyggda ljudet kommer till användning. Och här har tillverkaren, HTC, erfarenhet från sina mobiler med superbt ljud.

Vem ska köpa?

Androidfans som inte redan har någon surfplatta. Det är en pryl som inte behöver uppdateras lika ofta som mobilen, och det finns egentligen inget fel med Nexus 9. Den är till och med väldigt bra, bara inte bäst.

I en mening?

Först med det senaste – men inte bäst.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Tester