Jakob "YamatoCannon" Mebdi blir ny coach i Team Vitality.
Jakob "YamatoCannon" Mebdi blir ny coach i Team Vitality.

Jakob "Yamatocannon" Mebdi slutade som huvudtränare i League of legends-laget Splyce. Nu står det klart att svenska stjärnan går till Team Vitality.

Jakob ”YamatoCannon” Mebdi blir ny coach i League of legends-laget Team Vitality.

”Det känns jättebra, ser fram emot säsongerna framöver och jag trivs redan jättebra. Det är en nystart för mig, det känns rätt att vända till nästa blad. Jag kan lära mig mycket nytt och pusha mig framåt och även prova nya idéer”, skriver han själv till Metro på Skype.

Svensken som tidigare varit med och tagit laget Splyce till Worlds tar över ett lag som haft det kämpigt den senaste tiden. Efter vårspliten i LCS hamnade de näst sist i gruppen och det enda som räddade dem från nedflyttning var att Origen havererade totalt.

LÄS MER: YamatoCannon om att lämna Splyce: ”Känner att det är bättre så här”

Efter den tunga spliten gör Team Vitality en satsning för att bli ett lag att räkna med och i den satsningen ingår den svenska coachen.

Tidigare i våras blev det känt att Jakob ”YamatoCannon” Mebdi inte längre skulle vara kvar som huvudtränare i Splyce. Beslutet presenterades av lagets delägare Marty ”LazerChicken” Strenczewilk i ett Youtubeklipp.

LÄS MER: Svenska e-sportproffsen som dragit in mest pengar

– Båda parter känner att det är bättre så här. Jag tror inte att någon kände att det fungerade. Vi känner att vi behöver en nystart. Jag växte inte mer som coach. Mitt mål har varit och är att bli den bästa coachen i världen. Jag känner att det finns saker jag kan förbättra. Både jag och laget tyckte att det här var det bästa sättet, sa Jakob ”Yamatocannon” Mebdi till metro då.

LÄS MER: E-sporttränaren Jakob, 21, älskar ansvaret: ”Får chansen att påverka liv”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset