Ägarna till Sannegårdens Pizzeria, Özkan Gökhan och Murat Ersöz, är glada för att återigen kammat hem segern i Sveriges bästa pizzeria.
Ägarna till Sannegårdens Pizzeria, Özkan Gökhan och Murat Ersöz, är glada för att återigen kammat hem segern i Sveriges bästa pizzeria.

Pizzan, nationalrätten den 1 januari varje år, är ofta ett hett samtalsämne. Vilken pizzeria kan egentligen erbjuda bäst pizza? Nu är Sveriges topp korad.

Årets bästa pizzerior 2015 har utsetts av tjänsten onlinepizza.se, och vinsten går återigen till förra årets vinnare: Sannegårdens Eriksberg i Göteborg.

Murat ”Murre” Erzös är en av ägarna till Sannegårdens Pizzeria, och han tycker att allt känns overkligt när de vinner för andra året i rad.
– Jag är lite överrumplad, men det är såklart superkul! Det sätter ju en press på att vara bäst, folk har förväntningar när vi vinner så mycket. Men det gör oss bara mer sammansvetsade som gäng.

►LÄS MER: Larmoperatören missade nödsamtal – beställde pizza

Sannegårdens har många vunna priser i bagaget, åtta vinster som Göteborgs bästa pizzeria och två vinster som hela Sveriges bästa. Och pizzornas kvalitet är vad ”Murre” tror lockar alla kunder.
– Våra varor är äkta, vi kör på det absolut bästa för att kunden ska ha så lite chans att kritisera som möjligt. Allt från tomatsås till skinka och ost.

Och förutom att göra kunderna nöjda finns en annan drivkraftt i att vara bäst.
– Jag är gammal fotbollspelare och hatar att förlora, så vi jagar Zlatans guldbollar. Han har tio priser, och med våra åtta i Göteborg och två i hela Sverige så är vi uppe i tio nu. Klår vi honom till nästa år är han jättevälkommen hit och fira, säger Murat.

►LÄS MER: Efter superpizzan – nu är monsterkebabrullen här

De pizzor som går bäst hos Sannegårdens Pizzeria är Kebabpizzan ”Istanbul” med färska grönsaker och så en som är döpt efter Murat själv, ”Murres Special” med mozzarella, parmaskinka, basilika och olivolja.

Fem miljoner beställningar gjorda av 500 000 kunder, totalt 30 000 omdömen, låg som grund till att kora vinnaren. Och priset? En bil från Kia, lackad med texten "Sveriges bästa pizza", som får köras fritt i tre år.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset