"Carpe diem" eller "Fånga dagen" är ett vanligt förekommande budskap på de tatueringar vi väljer att ta bort, enligt Anna Malm,  laserspecialist och klinikchef på Vanish Laser & Hudklinik i Malmö.
"Carpe diem" eller "Fånga dagen" är ett vanligt förekommande budskap på de tatueringar vi väljer att ta bort, enligt Anna Malm,  laserspecialist och klinikchef på Vanish Laser & Hudklinik i Malmö.

Svenskarnas vurm för tatueringar håller i sig. Men inte alla är nöjda med sina kroppsutsmyckningar. Fler och fler söker sig till laserkliniker och salonger för att ta bort dem. Men vilka gaddningar är det vi väljer att ta bort?

I takt med att vi blir ett allt mer tatuerat folk ökar även efterfrågan på att avlägsna dem. Det kan bero på att man helt enkelt ångrar sig, tröttnat på en tatuering eller anser den vara oseriöst utförd.

► LÄS MER: Därför har Rune, 89, skaffat sin första tatuering

– Ofta tror jag att de handlar om att de inte vill ha tatueringen längre, säger Anna Malm, laserspecialist och klinikchef på Vanish Laser & Hudklinik i Malmö, till Metro.

Men finns det några återkommande motiv bland de tatueringar vi väljer att ta bort? För ett antal år sedan var det enligt Anna Malm en hel del som sökte sig till dem för att ta bort kojfiskar och japanska motiv. De senaste åren är det många som vill avlägsna texter och budskap. Det är alltifrån låttexter till namn på en förre detta pojkvän eller flickvän.

– Det är av typen ”fånga dagen”, ”lev nu, sen är det för sent”. 

Många gånger är det även skrivet med en likartad skrivstil.

– Det är det här snirkliga med blommor, men det är inte så mycket blommor utan mest linjer med blad som hänger ihop. Men det är den typen av text.

► LÄS MER: Tatuering på jobbet inte alltid okej

Enligt Anna Malm är många av personerna med denna typ av tatuering någonstans i 25 till 30 års åldern. Men var på kroppen gaddningarna sitter varierar.

– Egentligen är det alla sorts områden, men handlededer och även framme vid nyckelbenen är vanligt, eller runt mage och revben.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa