De tidigare Dignitas-spelarna pangar vidare under namnet North.
De tidigare Dignitas-spelarna pangar vidare under namnet North.

Danska Counter strike-proffsen lämnade Dignitas. Nu står de klart att laget blir en del av FC Köpenhamns och Nordisk Films e-sportsatsning med namnet North.

Danska Counter strike-proffsen i Dignitas blev laget på allas läppar när de i slutet på förra året tog hem miljonturneringen Epicenter. Vinsten kom efter den uppmärksammade affären där organisationen köptes av den amerikanska basketlaget Philadelphia 76ers.

När 2016 närmade sig sitt slut meddelade Counter strike-laget dock att de inte hade för avsikt att förlänga kontraktet med Dignitas.

Frågan som många ställde sig var om den danska kvintetten skulle åka till den kommande ELeague-majorn utan en organisation i ryggen. Men så blir alltså inte fallet. I dag meddelade fotbollslaget FC Köpenhamn och Nordisk film att de tillsammans startar e-sportorganisationen North där Counter strike-laget kommer ingå.

LÄS MER: E-sportproffsen – så valde vi våra nick

”Det här är en stor boost för e-sport i Norden. Ambitionsnivån är hög och med stödet från FC Köpenhamn och Nordisk Film kommer North att ha en den styrka som behövs för att tävla med de allra bästa”, skriver Jacob “Maelk” Toft-Andersen, som har övergripande ansvar för satsningen, i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet är målet att North ska bli det ledande navet för e-sport i Norden.

”Vi har redan ett Counter strike-lag i världsklass, men vi vill expandera till andra spel”, skriver Toft-Andersen.

E-sportsektionen kommer ha sin bas i Köpenhamn och en träningsanläggning har skapats vid FC Köpenhamns hemmaarena Parken.

CS-lagets första stora framträdande i nytt namn kommer alltså bli under ELeague-majorn i Atlanta som börjar 22 januari.

LÄS MER: Svenska LoL-stjärnan om värvningen till PSG

Här är Norths CS-lag

Mathias ”MSL” Lauridsen

Kristian ”k0nfig” Wienecke

Ruben ”RUBINO” Villarroel

René ”cajunb” Borg

Emil ”Magiskb0Y” Reif

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset