I dag blir många av oss rika. Det är nämligen lönehelg. Låt oss leva som rockstjärnor och lyxa till det. Här är tipsen på hur och var du unnar dig bäst i helgen.

Champagnebaren Forssén & Öberg, Kyrkogatan 13.
Ja, vad kan vara bättre än att kicka i gång lördagen än med en vidlyftig champagnelunch? Inget skulle jag säga. Således: ta er till Forssén & Öberg och njut av några glas skumpa medan ni käkar deras kalixlöjrom eller sörplar i er fiskgrytan. Låter extremt inbjudande bara att skriva ner detta. Kanske tar mig dit själv.

Lounges, Kungsportsavenyen 5.
För den som är singel och på jakt så bör väl fredagen börja med att ni går lite tidigare från jobbet och glider in på aw:n på Lounges. Den är finfin. Käka sedan på Miss Sophie Grill som ligger på bottenplan. Efter det så trippar ni upp till Lemon Bar och partar hela natten lång. En lyxig start på en lyxig helg. Säkerligen kan personalen säkert skaka fram lite skumpa också.

Sankt Jörgen Park, Knipplekullen 8-10.
Är du nykär eller kanske vill piffa upp ditt falnande förhållande? Förslaget är då enkelt. Åk till Sankt Jörgen Park och ta deras lyxpaket med två övernattningar, två trerättersmiddagar och sparitual. Här finns även en härlig poollunge där ni kan ligga och njuta. Som kronan på verket: Ta ett glas champagne medan ni ändå är i farten.

Dorsia, Trädgårdsgatan 6.
På det här extremt spännande hotellet kan du leva som brittiska högdjur med afternoon tea i breda fåtöljer. På söndagar serveras det nämligen just klassisk afternoon tea här. Förutom te, scones, marmelad och grejer går det även att få sig ett glas champagne. Kan vara ett perfekt ställe att avsluta lönehelgen på. Om du har pengar kvar vill säga.

Hemma.
Man behöver nödvändigtvis inte kasta bort massa pengar på diverse etablissemang för att ha det lyxigt. Det går faktiskt att få en lyxhelg hemma. Stäng av diverse tv-apparater, plattor och smarttelefoner. Köp mat du tycker extra mycket om, häll upp ett bad eller sätt dig i din favoritsoffa, lyssna på din favoritmusik och tänk bara på dig själv för en stund. Glöm vardagen. Sen går det faktiskt att hitta billig champagne på systemet. Det förgyller allt lite extra. Ha nu en riktigt trevlig helg.

Jesper Lögdahl, dj & chefredaktör World in Property

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset