Hundar, hästar, katter, pingviner och andra djur kommer snart att kunna se fram emot en nybyggd terminal på JFK-flygplatsen i New York – helt tillägnad dem.

Terminalen, som ska öppna nästa år, har fått namnet "The Ark", efter Noaks bibliska farkost, och kommer att hantera mer än 70 000 djur varje år, enligt brittiska The Guardian

Där kommer att finnas alltifrån tasspedikyr, klätterträd för katter, en benformad pool, eleganta och temperaturreglerade bås med dusch för hästar och kor och sviter för hundar med platt-tv och webbkamera så att ägarna kan ha koll på sina fyrfota vänner. Även pingviner kommer få ett eget utrymme där de ska kunna para sig ifred.

– En hel del av vår design sker i samarbete med veterinärer och konsulter för att minimera mängden stress som djuren utsätts för i samband med flygning, säger Cliff Bollmann, ledande flygplatsarkitekt som arbetar på "Arken" för den San Francisco-baserade arkitektfirman Gensler, till The Guardian.

Bygget väntas kosta över 400 miljoner kronor och innehålla ett 16 500 kvadratmeter stort område som ska fungera som karantänslokaler för alla möjliga sorters djur.

Men att checka in sina fyrfota vänner på ”Arken” är nog inget för den som reser ekonomiklass. Att inkvartera sitt husdjur är nämligen inte gratis. De finaste platserna för hundar uppges exempelvis kosta 860 kronor per natt och vill man ha sin häst där över natten får man vara villig att betala uppemot motsvarande 86 000 kronor, skriver SVT Nyheter.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset