Rooney Mara har lagt sig till med en svensk brytning i filmen Girl with the dragon tatoo.
Rooney Mara har lagt sig till med en svensk brytning i filmen Girl with the dragon tatoo.

Vill du charma en person som du måste tala ett annat språk med? Oroa dig inte över din svenska brytning – den anses nämligen vara ganska sexig.

Vill du förbättra dina chanser ytterligare kan du i stället träna in en fransk brytning, som är den allra sexigaste enligt en undersökning bland 550 européer.

– Franska, italienska och spanska är språk som kanske lätt kopplas till att vara sexiga eftersom de nationaliteterna generellt sett uppfattas som romantiska eller glamoröst  eldiga. Så det handlar inte så mycket om vad folk faktiskt tycker utan bygger på gamla fördomar, säger författaren Martin Melin som skrivit flera populärvetenskapliga böcker om språk.

 Undersökningen, som har gjorts av flygjämförelsesajten Skyscanner, visar att skandinavernas brytning hamnar på tionde plats, före bland andra tyskarnas och grekernas. På femteplats hamnar – kanske något överraskande – ryska.

– Ryskan är ett passionerat språk, kanske är det därför den hamnar högt upp. Eller så är det många ryssar själva som har röstat i undersökningen, säger Martin Melin och skrattar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset