Hajen tros vara 50 år gammal.
Hajen tros vara 50 år gammal.

Marinforskare utanför Mexikos kust fick på nära håll se Deep Blue, den största vithajen som någonsin fångats på film. Här kan du själv se det enorma, mäktiga djuret.

En marinforskargrupp vid namn Pelagios Kakunja har filmat vad de påstår vara den största hajen som någonsin fångats på film, vid ön Isla Guadalupe utanför Mexiko.

Videon har fått namnet "Deep Blue (The biggest shark ever filmed) second part", och visar hur den uppskattningsvis sex meter långa och 50 år gamla vithajen lugnt simmar runt dykarna i sina burar, skriver CNN.

– Dykaren motade bort hajen – den har ett stort rivsår på höger sida, sa en av de ledande forskarna i gruppen, Mauricio Hoyos Padilla till Live science i en intervju i juni.

LÄS MER: Mystisk best slukade tre meter lång haj

– Den var väldigt nära buren, och den har spetsiga ändar. Hajen var så stor att den inte kunde svänga ordentligt så han försökte mota bort henne för han ville inte att hon skulle göra sig illa.

Filmen togs för en Discovery channel-dokumentär 2013 men har fått stor spridning nu efter att den postades på Facebook. CNN har inte kunnat bekräfta äktheten i videon.

LÄS MER:   Australisk surfare slogs med haj

Deep Blue (The biggest shark ever filmed) second part

Another DEEP BLUE VIDEO!!!!(Please read below about our fundraising campaign)Otro video de DEEP BLUE!!!!(Por favor lean el enlace de abajo acerca de nuestro proyecto)

Posted by Mauricio Hoyos Padilla on Monday, 10 August 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset