Äntligen vår – och högsäsong för sneakers. Metros herrmodeexpert Martin Hansson guidar dig till 12 snygga dojor som är helrätt att bära på fötterna när gatorna har tinat fram.

Löparskor som passar för Insta.
Lyxiga desigdojjor.
Vitt ger rätt retrokänsla.

Martin Hansson tipsar om sina sneakersfavoriter. Klicka vidare i bildspelet för att se vårens 12 hetaste dojjor. Mer om mode för män hittar du här.

1. Löparskor som passar för Insta
Trenden kring färgglada löparskor rusar vidare även i vår. Oavsett om du är på väg till jobbet eller ute i löparspåret bör du satsa på ett par stabila och boostande sneakers. Välj ett par som är lika sköna att knäcka milen i som de är snygga i ditt instagramflöde.

►LÄS MER: Här är kändisarna som sätter stilen i vår

2. Lyxiga desigdojjor
Satsa på ett par lyxiga och trendiga design­sneakers i vår för en fotriktig succé. De inter­nationella modehusen såväl som våra svenska premium­märken har bunkrat upp med eleganta ­dojor i  butik. Färgskalan domineras av blått, svart och vinrött. Dessa fyra alternativ kan inte gå fel.

►LÄS MER: Stilren mockajacka vårens säkraste val

3. Vitt ger rätt retrokänsla
Om du är på jakt efter ett par stilrena och ­bekväma sneakers bör du satsa på helvita skor med retrokänsla. Den ikoniska tennisskon med av­skalad design är tillbaka – i vår bär du den lika snyggt till businesskostymen som till ljusa jeans och en sweatshirt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset