På lördag öppnar Hammarbybacken upp för allmänheten för första gången i vinter.
På lördag öppnar Hammarbybacken upp för allmänheten för första gången i vinter.

Vintern tycks inte riktigt ha bestämt sig för om den ska vara mild eller iskall i år. Men oavsett vilket så finns det en hel del vintriga aktiviteter du kan ägna dig åt i Stockholm i helgen. Här är några av dem.

 Åk utför i Hammarbybacken

På lördag öppnar Skistar-anläggningen i Hammarbybacken för allmänheten. Snöbristen och det milda vädret har gjort att öppningen skjutits fram till senare än vanligt, men den som väntar på något gott… Enklare matservering finns på plats, samt uthyrning av skidor och annan utrustning.

Åk skridskor i naturen eller i stan

Ett flertal sjöar runt om i Stockholm plogas och görs i ordning för skridskoåkande under vintermånaderna. En istjocklek på 20 centimeter krävs dock för att staden ska hålla banorna öppna, så kolla senaste israpporten på Stockholms stads hemsida, så slipper du åka ut och undersöka själv. Ett säkrare alternativ kan vara att åka på en spolad isbana inne i stan, så som i Kungsträdgården eller i Vasaparken, till exempel.

LÄS MER: ”Meteorologen: Så här blir vintern i Sverige”

Åk längdskidor på Stadion

Snödjupet kanske inte är det bästa, men än så länge finns det preparerade spår på flera håll i Stockholmsområdet. Stadion, Spånga IP och Gärdet är några anläggningar där kommunen ordnar med trivselspår, och den som vill kan ta några varv. Förutsatt att man fixar utrustningen själv, det vill säga.

Bada i isvak i naturreservat

Vid Hellasgården i Nackareservatet kan du sitta dig svettig i en bastu, för att sedan ta några tappra steg ned till bryggorna och ta dig ett topp i en isvak. Garanterat en uppfriskande helgupplevelse! Skridskoåkning på sjön är också möjligt, och ”grillorna” går att hyra på plats.

LÄS MER: Här är fyra inomhusaktiviteter i Stockholm du kan roa dig med

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset