Vilket yrke du har kan påverka hur många som väljer att "svajpa höger" på din bild.
Vilket yrke du har kan påverka hur många som väljer att "svajpa höger" på din bild.

Piloter, fysioterapeuter och lärare ses som attraktiva. Ditt yrke kan vara avgörande för hur många som väljer att ”svajpa höger” på din bild på dejtingappen Tinder.

Dejtingappen Tinder har tidigare huvudsakligen fokuserat på enbart personers utseende när den visat bilder på potentiella personer att dejta. Men sedan i november har användarna även haft möjlighet att fylla i vilket yrke de har, något som visat sig ha inverkan på hur mycket uppmärksamhet personens bild får.

► Läs mer: Markus, 34, tindrar i glesbygden – har bara sett fem singlar i appen

Nyligen släppte Tinder en lista med de 15 yrken som fått flest ”högersvajpningar” (gilla) på den amerikanska dejtingmarknaden. Den visar att piloter, entreprenörer och brandmän får mest positiv uppmärksamhet hos männen medan de mest populära yrkesgrupperna hos kvinnor är fysioterapeuter, inredningsdesigners och entreprenörer.

► Läs mer: "Han åt upp all min mat" – svenska tjejers värsta Tinder-dejter

”Jobb- och utbildningsinformationen har varit en av de mest efterfrågade tilläggen från användarna och gör det möjligt för användarna att göra mer genomtänkta val när du ska svajpa vänster, höger eller rent av uppåt”, skriver Tinder.

►Läs mer: "Hon kunde ha varit min mamma" – svenska killars värsta Tinder-dejter

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset