Bahn mi är en macka som kan ses som en fusion mellan det vietnamiska och franska köket.
Bahn mi är en macka som kan ses som en fusion mellan det vietnamiska och franska köket.

Jag tycker att mackor är den bästa maten och ibland blir det inte bättre än en knäckemacka med ost på. Men dagar när det inte är tillräckligt är det underbart att det finns en massa proffs som gör mirakel på bröd. Förlåt alla glutenallergiker/intoleranta och ni som inte äter bröd!

Flera varianter av bahn mi

Nguyen sandwiches. På Engelbrektsgatan hittar man ett gäng olika vietnamesiska restauranger och bland dem Nguyen sandwiches som specialiserar sig på vietnamesiska baguetten bahn mi. Baguetterna bakas varje dag och det finns flera olika bahn mis att välja mellan. Utöver det finns det fler vietnamesiska rätter, bubbelte och vietnamesiskt kaffe.
Engelbrektsgatan 19, Malmö

Amerikanska klassiker

Poms mackor. Poms mackor hittar du i Malmö saluhall. Här gör de mackor med in­spiration från hela ­världen. Fram­förallt finner du mackor från den amerikanska kontinenten. På menyn just nu har de klassiker som reuben sandwich och grilled cheese och en massa annat gott. Här kan du även få en ­pilsner eller ett glas vin till din macka.
Gibraltargatan 6, Malmö

Här trivs veganer – och köttisar

Scandwich. Sedan ett par år tillbaka har Scandwich varit mångas favoritmackställe. Här finns något för vegetarianen, veganen och för köttisen. De har också dillslungade pommes och goda drycker. Öppettiderna varierar lite så det kan ibland vara svårt att få tag på en macka. Jag längtar efter att få testa deras kålmacka som alla pratat om.
Claesgatan 8, Malmö

Nya mackor med jämna mellanrum

Noir. Noir har en lång historia av riktigt bra mackor, bland favoriterna finns avokado och hummus-mackan. Eftersom de uppdaterar menyn finns den inte längre kvar men de lockar oss i stället med antingen kantareller, kål, sojamajonnäs och västerbottenost på rostat surdegs­bröd eller avokadomacka med chiliflingor på rostat rågbröd.
Engelbrektsgatan 6, Malmö

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om helgtips Malmö