Det verkar tidigt, men jag har redan hört folk på gatan säga att sommaren är här. Vi har ju haft mer än 15 grader de flesta dagar på sistone, och det bör väl firas med riktigt god glass? Men köp inte första bästa glasspinne, det finns bättre grejer runt hörnet!

Köld
Claesgatan 8 (Mitt Möllan)
Det finns glass, och så finns det glass. Köld gör Malmös bästa glass, det finns ingen tvekan om det. Roliga och innovativa smaker med hjärtat på rätt ställe (på smaklökarna och i magen, det vill säga). Farligt beroendeframkallande, du kommer gå tillbaka.

Lilla Glassfabriken
Holmgatan 9, Malmö
En lite hippare inredning och logga skulle nog kunna hotta upp det här stället, för det ser inte ut som mycket. Men glassen är god och det finns en hel del smaker att välja bland. Passar bäst att besöka när man tar en shoppingveva och är sugen på glass.

Dolce Sicilia
Drottningtorget 6, Malmö
Kön till Dolce Sicilia brukar ringla lång under soliga sommardagar. Alla i kön är givetvis där för att smaka på den fantastiska italienska gelato som finns innanför dörrarna. Många traditionella smaker, men även lite nytt. Passa på att ta en espresso också.

Favvoglass
Gibraltargatan 6 (Malmö Saluhall)
Fluffigt, krämigt och generösa kulor. Favvoglass har grym konsistens på sin glass. Sortimentet ändras rätt ofta, vilket är perfekt eftersom du kan skylla på det när du går dit gång på gång på gång… Man bara måste ju testa alla smakerna, eller hur?

Per Tutti Glasscafé
Östra Mårtensgatan 9B, Lund
På Per Tutti Glasscafé finns både kulor och glassmenyer. Blir du mot all förmodan hungrig efter all glass kan du alltid beställa mat också. Glasscaféet serverar nämligen även pasta.

Olle Eriksson, mediekonsult

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset