Glädjen var stor när hunden Arthur äntligen fick återförenas med sin husse. Hunden blev världskändis sedan han följde svenska multisportlaget på deras äventyr i Ecuador. Efter fyra månader i karantän får han äntligen komma till sitt nya hem.

TT
TT
TT
TT

En köttbulle var tillräckligt för att gatuhunden skulle följa det svenska laget genom djungeln i Anderna under Lag-VM i Multisport. Hunden Arthur blev snabbt en del av laget – och en världsnyhet.

Mikael Lindnord bestämde sig för att adoptera Arthur, men processen har tagit tid. Men på fredagen var väntan äntligen över. Arthur kunde lämna sin karantän och återförenas med sin husse.

– Det känns fantastiskt. Det är en stor framgång för oss som familj och för teamet att han äntligen får komma ut. Det känns omtumlande men fantastiskt, säger Mikael Lindnord till Metro.

Först på schemat står ett besök på ett djursjukhus i Bagarmossen i Stockholm. Där ska Arthurs tänder opereras. Först på söndag åker han med sin nya familj till Örnsköldsvik.

– Vi har ingen tydlig agenda, bara han får komma hem och känna sig för och lukta och känna att det här är hemma. Det känns jätteviktigt. Men vi tar det som det kommer.

►LÄS MER: Nu blir gatuhunden Arthur fri – och får komma till sitt nya hem i Sverige

►LÄS MER: Gatuhunden Arthur har blivit en världsnyhet

Under de senaste månaderna har så många tidningar och nyhetssajter hört av sig till familjen att de tagit hjälp av en pressansvarig. Men trots all uppståndelse har Arthur klarat av att hålla sig lugn.

– Han är lugn som en filbunke, det är en hund med ett enormt hjärnpsyke.

Utöver media är det även privatpersoner som hör av sig till familjen.

– Jag vet inte hur många mejl vi får där folk berättar vilka fantastiska människor vi är. Vi får presenter och folk skickar saker och tårtor. Livet är inte som det var innan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset