Bilden på de tio soldaterna som ammar sina bebisar hyllas nu på nätet. Fotografen ville visa sitt stöd för mammor som gör militärtjänst.

När fotografen Tara Ruby själv gjorde militärtjänst fanns det inga särskilda utrymmen där hon kunde amma sin son. Nu har hon samlat ammande militärer på bild.

– Jag tyckte det kunde vara en bra sak att erbjuda lite bilder som ett ytterligare stöd. Att se en sådan bild hjälper mammor förstå att de kan vara aktiva soldater och ändå ta hand om sina barn, säger hon till CNN.

Bilden, som hon delat i sociala medier, har fått stor spridning på Facebook. Där har den över 10 000 delningar och 13 000 gillamarkeringar. Den är tagen vid Fort Bliss, ett militärt huvudkontor i El Paso, Texas i USA. Där finns det ett särskilt amningsrum för nyblivna mammor med bekväma stolar och ett kylskåp för att förvara bröstmjölk.
 

►LÄS MER: Undersökning: Så många tycker det är okej att amma offentligt


​Tara Ruby fick möjlighet att besöka kontoret och upptäckte att väggarna var tomma. Hennes tanke var därför att donera bilder till rummet. Så här skriver hon själv om bilden hon delat på Facebook:

”Jag gjorde militärtjänst för längesedan när stöd till ammande mammor inte ens var ett alternativ. Vi har kommit så långt. Att de ammar sina barn gör dem inte till sämre soldater, jag tror det gör dem bättre. Att de hanterar förväntningarna som ställs på en soldat, och samtidigt tar hand om sina egna på bästa möjliga sätt, gör dessa kvinnor ännu starkare.”

För att kunna ta bilden gjorde Tara Ruby en efterlysning efter aktiva soldater som också ammar. Hon trodde det skulle bli svårt att få någon att ställa upp, men hela tio mammor dök upp till fotograferingen. När bilden först delades på Facebook, förra torsdagen, försvann den av någon oklar anledning. Men när hon laddade upp den igen på fredagen fick den alltså den stora spridning som den har i dag.

– Jag är överväldigad. Och vi har fått så mycket positivt stöd. Det är fantastiskt att se hela världen samlas kring min bild, säger hon till Metro.
 

►LÄS MER: Jag ammar min kompis barn – vad är problemet?

I posted this on here last night at 11:59pm. It has since disappeared from my feed and my wall. So we are posting this...

Posted by Tara Ruby Photography on  Friday, September 11, 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset