Hundägare kan vinna 16 000 kronor om hunden vinner striden. Bilden är en genrebild och har ingenting med artikeln att göra.
Hundägare kan vinna 16 000 kronor om hunden vinner striden. Bilden är en genrebild och har ingenting med artikeln att göra.

I Indonesien är matcher mellan hundar och vildsvin en tradition och ett sätt för lokalbefolkningen att tjäna pengar. Nu rasar djurrättsaktivister – och kräver att fajterna stoppas, rapporterar The Independent.

”Adu bagong” som det kallas, matcher mellan hundar och vildsvin, där djuren tävlar mot varandra tills något av dem är skadat, möter stark kritik.

Djurrättsaktivister kräver att matcherna stoppas, skriver brittiska The Independent.

LÄS MER: Vildsvin röjde i tysk stad – flera skadade

– Det här är en mycket kriminell handling mot djuren. Myndigheterna och andra organisationer borde stoppa matcherna och lära människor att hundfajter inte är bra, säger Marison Guciano, djurrättsaktivist från Indonesien, till tidningen.

Matcherna är en lokal tradition och började på 1960-talet, där djuren tävlar i en arena som är 15×30 meter stor. Vildsvinen som överlever får sedan gå en ny match – eller slaktas.

För hundägare är det ett sätt att tjäna pengar. Om hunden vinner en match kan ägaren få upp till 16 000 kronor.

LÄS MER: De plågar sina hundar – genom att mata dem till döds

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset