Måns Zelmerlöw efter vinsten i Eurovision Song Contest 2015 med bidraget Heroes. I maj nästa tävlar nya finalister om segern i Globen i Stockholm.
Måns Zelmerlöw efter vinsten i Eurovision Song Contest 2015 med bidraget Heroes. I maj nästa tävlar nya finalister om segern i Globen i Stockholm.

Stockholm och Globen blir platsen för Eurovision Song Contest 2016, enligt SVT.

Länge var det en öppen fråga vilken stad och arena som skulle bli värd för Eurovison 2016. Efter många spekulationer står det alltså klart. Stockholm får arrangera tävlingen, och hedersuppdraget går till Globen, avslöjar SVT Nyheter.

– Jag ser fram emot att välkomna hela Europa till Stockholm och ett av världens största tv-evenemang. Eurovision Song Contest är både en musikfest och en folkfest och i Stockholm ska vi bjuda på båda två, säger SVT:s vd Hanna Stjärne i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Debatt. Stockholm är det självklara valet för Eurovison 2016

Arbetet med att bestämma var tävlingen ska hållas inleddes direkt efter Måns Zelmerlöws seger i Wien för en dryg månad sedan. Platsen för evenemanget blir området runt arenorna i Globen-området i och semifinalerna och finalen avgörs i Globen.

– Stockholm har kommit med ett helgjutet erbjudande som garanterar att evenemanget återigen tas till nästa nivå, säger Martin Österdahl, exekutiv producent för Eurovision Song Contest 2016.

LÄS MER: Måns vill leda nästa års Eurovision

Överenskommelsen med Stockholms stad innebär att SVT kommer att ansvara för allt som rör tv-produktionen, medan värdstaden Stockholm håller i övriga delar såsom logistiklösningar, tillresta fans, press och festligheter för de medverkande delegationerna.

Eurovison Song Contest går av stapeln i maj näsa år och artister från ett 40-tal länder tävlar om segern.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset