Fredrik Federley bits hårt av en gris under inspelningen av reklamfilmen.
Fredrik Federley bits hårt av en gris under inspelningen av reklamfilmen.

Allt gick inte smärtfritt när Fredrik Federley (C) spelade in en reklamfilm tillsammans med grisar. – Det var en jävel som bet mig. Det gjorde skitont, säger han till Dagens media.

En reklamfilm med Centerpartisten och EU-parlamentarikern Fredrik Federley publicerades under tisdagen i en ansats att minska användandet av antibiotika vid uppfödandet av grisar.

Filmen spelades in i en svinstia, där han sitter med kostym och stövlar, mitt bland ett gäng grisar. Och helt plötsligt utbrister han: ”Aj, jäklar vad du bet mig. Aj aj aj.”

Sedan fortsätter han att mata grisarna.

– Jag märkte ganska snabbt att det var ju inga gosegrisar direkt och sen var det en jävel som bet mig. Det gjorde riktigt ont. Men jag förstår ju den, den ville bara ha mer mat. Jag hade matat dem ett tag och sen när det tog slut så ville han väl ha mer, säger han till Dagens media.


►LÄS MER: Spädbarn bets till döds av råttor

Om reklamfilmen säger han att den rör ett ämne han tar på största allvar, och att det handlar om liv och död.

– Antibiotika ska användas till sjuka människor, inte till friska djur.

Flera månader efter inspelningen i svinstian uppger politikern att hans kostym fick kemtvättas två gånger och att han fortfarande känner av grisens kraftiga bett.

– Alla som varit runt grisar vet att de kan bitas och när de gör det så kan det göra sjukt ont, säger han till Dagens media.

►LÄS MER: Pojke bets av gädda – fick åka till akuten

Ungefär 1:30 in i filmen biter grisen till.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik Djur