Butikens skylt har hyllats av kunderna.
Butikens skylt har hyllats av kunderna.

På byggföretaget Bauhaus i Örebro oroades medarbetarna av hundar som lämnades kvar i varma bilar. Då kom de på en enkel lösning – de satte upp en skylt som bjuder in hundarna i butiken.

– Det kommer in några hundar om dagen. De går i koppel som var som helst annars. Men de slipper sitta i bilen i den här värmen, säger Andreas Stillfors som är varuhuschef på Bauhaus i Örebro till Metro.

Idén växte fram när anställda Annica Lubner såg en mängd bilar på den solvarma parkeringen. Annica blev orolig för hundar som riskerade att lämnades kvar i varma bilar och frågade om de kunde låta hundarna komma in i byggvaruhuset.

LÄS MER: Hund var instängd i kokhet bil – räddades av polisen

Och det gick Andreas Stillfors gladeligen med på. Snabbt därefter sattes en skylt upp framför butiken med texten ”Bästa kund. Tag gärna med hunden från den varma bilen. Här får de gärna följa med in!”.

Skylten har tagits emot positivt av flera som besökt butiken. Den har också hyllats i ett Facebook-inlägg, som i skrivande stund har delats drygt 4 500 gånger.

LÄS MER: Så ska du agera om du ser en hund i en varm bil

Andreas Stillfors är nöjd över den positiva responsen. Men han tycker också att andra företag borde följa deras exempel och skydda hundarna från värmen.

– Ja absolut om man har möjlighet. Jag kan förstå att till exempel mataffärer har svårt för det, eftersom de är livsmedelsföretag. Men på byggföretag och liknande tycker jag absolut att man ska göra så här, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset