Har du precis gått på semester? Då har du prickat in en bra vecka – nu verkar högtrycket dra in för att stanna.

Under måndagsmorgonen har ett regn passerat över Skåne och Göteborg. I Stockholm har det varit soligt, men under dagen kan det komma lite regn även i huvudstaden.

– Men jag är tveksam till hur mycket det rör sig om, säger Nitzan Cohen, meteorolog på Foreca.

Temperaturen kommer ligga på omkring 18-21 grader. Även på tisdagen syns en viss osäkerhet i prognosen, trots att värmen väntas hålla i sig.

Regnskurar kan passera både Stockholm och Göteborg, medan Malmö ser ut att klara sig med en hyfsat solig dag. Temperaturerna kommer ligga strax över 20 grader.

– Även om det blir lite ostadigt så kommer vi inte ha den där kalla luftmassan som vi haft över oss tidigare. Och på onsdag börjar det hända spännande grejer när det brakar in ett högtryck, säger Nitzan Cohen.

Från och med onsdag väntas soligt väder eller växlande molnighet med stigande temperaturer. Och redan på torsdag kan Stockholm bjuda på 27-28 grader – en temperatur som kan stiga till hela 30 grader på fredagen.

– Stockholm blir varmast och Göteborg och Malmö får omkring 25 grader. Värmen fortsätter och det finns ingen kyla i sikte.

Högtrycket fortsätter även över helgen med temperaturer upp mot 30 grader även i Malmö.

– Det blir riktigt varmt. Det kan finnas någon indikation på skurar i Uppland, men att varmluften ligger kvar är helt säkert, säger Nitzan Cohen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset