Semestern må vara slut, men sommaren ser ut att hålla i sig. ”Det blir kanonväder”, säger meteorologen Martin Hedberg.

– Det enda som är lite synd är att folk redan har haft semester och skolorna har börjat, så man får kanske inte chans att njuta av vädret. Men nu blir det ju helg, säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen.

►LÄS MER: De vinner på det dåliga vädret

Enligt honom kommer himmeln vara blå både på lördag och söndag – för i stort sett hela landet. Temperaturerna väntas ligga på omkring 20-25 grader i såväl norra som södra Sverige.

– På kvällarna och nätterna sjunker temperaturen till som kallast 12-13 grader, men med solens hjälp stiger det upp till 25 grader i Stockholm på lördagen.

I Stockholm kan söndagen bjuda på lite växlande molnighet, men högtrycket ligger kvar över hela landet. Även i Göteborg blir det varmt hela helgen med omkring 24-25 grader. På söndag kan det driva förbi lite moln över Götaland, men det kommer vara uppehåll även då. I Malmö kan temperaturen ligga något lägre på 21-23 grader.

►LÄS MER: Så deppiga blir vi av det usla sommarvädret

Och än syns inget slut på högtrycket.

– I början på nästa vecka kan det komma in lite regn, under tisdagen kan nederbörd dra in över Götaland och under onsdagen fortsätter det upp över Svealand, men högtrycket som sådant består, säger Martin Hedberg.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset