När Zlatan Ibrahimovic ger sig in i en auktion med fiskeprylar så gäller det att ha plånboken framme.

Den svenska fiskelegenden Claes ”Svartzonker” Claesson är bland annat känd för sina egentillverkade fiskebeten. På sin officiella Facebooksida lade han på fredagen upp tre goodiebags med prylar som han auktionerar ut.

Pengarna som kommer in för auktionerna går oavkortat till Majblomman som arbetar för barns rättigheter. Och buden på auktionerna började snart trilla in.

– Jag tänkte att det var fina beten och att pengarna går till en god sak, så jag slängde in ett bud på 1 500 kronor, säger Tobias Bjarnestad som är en av budgivarna.

Men efter bara ett par timmar hade han blivit överbjuden.

– Sedan kom Gud själv in och lade ett högre pris. Jag skrattade bara och tyckte att det var jävligt coolt. Det var bra gjort av honom att trissa upp priset, säger Tobias Bjarnestad.

Facebooksidan för fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic, som har ett gediget intresse för jakt och fiske, bjöd 5 000 kronor och la det budet i samtliga auktioner.

Om det är Zlatan själv som har gått in på Facebook och lagt buden är oklart.

– Det kanske inte är han som har tryckt på tangenterna, men jag tror absolut att det är han som ligger bakom initiativet, säger Tobias.

Han kommer inte att buda över stjärnan.

– Nej, min ekonomi tillåter inte det riktigt.

Ytterligare en som gav sig in i budgivningen på en av de andra auktionerna var Fredrik Johansson. Även hans bud fick ett överbud av Zlatan.

– Han ägde mig. Personligen kommer jag aldrig komma närmre Zlatan än en kommentar på Facebook. Det kändes tungt, säger Fredrik.

Metro har utan resultat sökt Claes ”Svartzonker” Claesson. Här hittar du auktionerna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset