I ett pressmeddelande från Islamiska staten (IS) syns män dela ut godis till barn. Enligt terrorgruppen delades godiset ut under tisdagen för att fira de terrorattacker som ägde rum i Bryssel och krävde minst 34 personers liv.

IS
IS
IS

Strax före klockan 8 under tisdagen detonerade två sprängladdningar i avgångshallen på Zaventemflygplatsen i Bryssel. Mindre än en timme senare exploderade sprängladdningar även vid tunnelbanestation Maelbeek. Totalt 34 personer avled i de två attackerna.

► LÄS MER: 9 saker vi vet om terrordåden i Bryssel
 

Senare under tisdagen kom Islamiska staten (IS) att ta på sig attackerna för dåden. Det meddelades via en nyhetstjänst som står gruppen nära. Terrorogranisationen uppgav också att fler "svarta" dagar väntar gruppens motståndare.

I ett pressmeddelade som las ut under kvällen svensk tid påstår terrorgruppen att de delat ut godis till "muslimer" för att fira vad gruppen kallar glädjen över terrordådet. I meddelandet beskrivs också dådet som välsignat. 

Med i meddelandet följer ett antal bilder där barns syns äta godis och som meddelandet påstår är tagna i samband med attacken i Bryssel. Bilderna är signerade en nyhetskälla som står IS nära och som regelbundet publicerar propaganda från terrororganisationen. 

Det är inte första gången terrorgruppen delat ut godis efter en terrorattack. Terrororganisationen delade ut godis i den libyska staden Sirtre där gruppen är starka efter terrordåden i Paris.

► LÄS MER: Experten: Så pratar du med dina barn om attackerna i Bryssel

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset