Efter att ha utfört rånet begår mannen världens misstag och drar av sig maskeringen innan han lämnat butiken.
Efter att ha utfört rånet begår mannen världens misstag och drar av sig maskeringen innan han lämnat butiken.

Maskerad likt en tomte och beväpnad med något som ser ut som ett automatvapen rånar en man en butik i Göteborg. Men han tabbar sig rejält på väg ut ur butiken.

Den 13 december förra året slog rånaren till mot butiken Jarl Sandin Ur & Guld i Göteborg skriver TV4:s ”Brottsplats Sverige”.

Rånet skedde mitt under julklappsruschen en söndag innan jul och det var många kunder i butiken. Mannen var klädd i röd huvtröja, var maskerad för ansiketet och bar en soft-airgun som såg ut som ett automatvapen. Flera kunder har beskrivit rånaren som att han såg ut som en tomte.

Brottsplatssverige.se/TV4/Polisen

Här är vapnet som användes vid rånet.

Enligt ”Brottsplats Sverige” riktade mannen sin soft-airgun mot personalen och kunderna. Han bar även på en väska som han ropade att det fanns en bomb i.

– Jag blev rädd. Trodde att vi skulle dö. Jag visste ju inte vem han var eller om han menade allvar. Det var när han sa att han hade en bomb som jag sprang ut. Jag blev jätterädd när han sa det. Dessutom hade jag vapnet riktat mot mig ett kort ögonblick. Då trodde jag att jag skulle dö, berättar en av kunderna i förhör med polisen enligt ”Brottsplats Sverige”.

► LÄS MER:  Rånkuppen slutade i blodbad – husägaren drog samurajsvärd

Efter att ha kommit över klockor till ett värde av 2 miljoner kronor flyr mannen från butiken. Men på vägen ut begår han ett stort misstag. Han drar av sig maskeringen och fångas på bild av butikens övervakningskameror.

Brottsplatssverige.se/TV4/Polisen

Mannen hotade butikens kunder och personal med en soft-airgun som såg ut som ett automatvapen. 

Han lyckas inte heller fly. Polisen är snabbt på plats och mannen grips i närheten av klockbutiken. Han är nu åtalad misstänkt för rån och olaga hot. I förhör med polisen säger han att han blivit tvingad till att begå brottet.

– Det är andra personer som tvingat mig att göra detta. De tog mig under natten och har hotat mig till livet, säger den åtalade mannen i förhör med polisen enligt ”Brottsplats Sverige”.

► LÄS MER: 

Brotten du inte visste att du kunde bli dömd för

 

 

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott