Drygt 1 000 personer deltar i en demonstration till stöd för de afghanska ungdomarnas manifestation på Medborgarplatsen i Stockholm. I spelaren nedan kan du se hur demonstranterna tillsammans håller upp bilder på hjärtan och skriker "kärlek".

I snart två veckor har ungdomarna där protesterat mot utvisningarna till deras hemland. Demonstranterna, som bildar en mänsklig kedja framför ungdomarna, bär på vita ark prydda med röda hjärtan.

LÄS MER: Sittstrejkar – kräver svar från Ribbenvik

På andra sidan torget fanns omkring hundra motdemonstranter, som kallats samman via en Facebookgrupp kallad ”Stå upp för Sverige”. De skanderade slagord som ”Ut med packet” och ”Inga afghaner på våra gator”.

Inget bråk har förekommit, enligt Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen. Men två motdemonstranter som hade ställt sig bland de afghanska ungdomarna och ropat slagord avlägsnades av polisen. De är inte misstänkta för något brott.

Polisen skriver en anmälan eftersom motdemonstrationen inte hade tillstånd. Det skrivs också en anmälan om hets mot folkgrupp och en om olaga hot alternativt ofredande.

LÄS MER: Ensamkommande tänker inte ge sig

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset