På restaurangen i Karlstad får gästerna rabatt om de lämnar ifrån sig mobilen. Bilden har ingenting med artikeln att göra.
På restaurangen i Karlstad får gästerna rabatt om de lämnar ifrån sig mobilen. Bilden har ingenting med artikeln att göra.

Gästerna får rabatt på maten om de lämnar ifrån sig mobilen på en restaurang i Karlstad. ”När man är ute och umgås ska man inte ha telefonerna”, säger en gäst.

Innan gästerna slår sig ner och äter middag får de hissa upp telefonen i en påse i taket, på restaurang Cava 42. Syftet är att ge gästerna en bättre middagsupplevelse.

– Att vi använder mobilen är ett invant beteende som jag tror att vi inte tänker på, rätt vad det är har du den i handen, säger Olle Nilsson, marknadsansvarig på Nöjesfabriken där restaurangen är en del, till SVT.

LÄS MER: Skolbarn mer aktiva efter mobilförbud

Fler och fler använder restaurangens mobilgarderob och enligt Olle Nilsson är effekten att folk blir glada och mer positiva.

Även gästerna tycker att det är en bra idé. Catarina Granestad tycker inte att mobilerna ska vara med vid middagsbordet.

LÄS MER: Två av tio väljer telefonen framför sex

– När man är ute och umgås ska man inte ha med telefonerna, säger hon till SVT.

Hon får medhåll av sitt sällskap.

– Jag tror egentligen inte att vi skulle ha några större problem med att vi satt med mobilerna, men det blir mer avslappnat och skönt när de inte är där, säger Synnöve Orebjörk.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset