Solarium och bubbelbad är inte bara för människor.

På Equine Wellness center får kunderna en riktigt skön spa-behandling med heta bubbelbad, gym och solarier. Men det är inte människor som kommer hit – utan hästar.

– Behandlingen kan uträtta mirakel, enligt Karina Jensen, som är hästskötare på kliniken.  

För många av hästarna som kommer dit är spat sista chansen att bli rehabiliterade efter skador på trav- eller galoppbanan. Andra checkar in när ägaren är på semester. 

Metro Danmark har hälsat på.

Solarium kan få oroliga hästar att bli lugnare.
Equine Wellness Center får besök av omkring 150 hästar om året. Vissa går lite på bandet och står i solariet, andra är där längre perioder på grund av större problem eller att ägaren ska på semester.
Bubblebadet fylls med två grader kallt vatten. Sedan sätts bubbelbadet på. "Det är supereffektivt mot sen- och ledbandskador", enligt Katarina Jensen som driver centret.
Löpbandet fylls med vatten upp till knäna. Syftet ära att hästarna ska få starkare muskler och större kliv.
Katarina Jensen har arbetat med hästar hela sitt liv. Hon öppnade hästspat 2008 tillsammans med sin man. "Jag kan inte tänka mig att göra något annat. Jag har varit hästtjej hela livet och är nog lite fanatisk på den punkten. Det måste man nog vara också om man ska umgås med dem varje dag och bli klok på dem. De är ju speciella djur.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset