Gisela Frost, Alice Frost och Ellen Frost besöker ridklubben Norrtälje ryttare där Leila Bull är instruktör.
Gisela Frost, Alice Frost och Ellen Frost besöker ridklubben Norrtälje ryttare där Leila Bull är instruktör.

I Norrtälje anordnas ridläger där föräldrarna kan följa med sina barn

Mamma, pappa, barn – och häst. Nu finns ridläger där hela familjen kan få rå om varandra och var sin häst under några dagar eller någon vecka på sommaren.
Leila Bull är instruktör på Ridklubben Norrtälje ryttare, som anordnar familjeridläger för andra året i rad.
– Vi såg att det var väldigt uppskattat. Många är föräldrar som själva red när de var små och som vill förmedla den kunskapen och känslan till sina barn, säger hon.
Gisela Frost och dottern Alice, 9, anmälde sig tidigt till årets familjeridläger. De var här förra året och blev så ”bitna” att de kommer igen.
– Det roligaste är att man får vara tillsammans med sitt barn och samtidigt få sköta om och rida hästarna, säger Gisela Frost.

KUL FÖR MAMMA
Alice har inget emot att ha mamma med sig på lägret.
– Det är kul att mamma är med, säger Alice, som med spänning ser fram emot att få träffa sina kompisar och fyrbenta vänner den 3 augusti.
Och mamma har också roligt.
– Jag är inte där för att vakta Alice utan som en stödjande hand. Vi mammor får ju också rida och har trevligt tillsammans.
 – Det är det vanligaste, men det kommer även en och annan pappa med tre söner eller sambor utan barn, berättar Lena Natt och Dag, ridskolechef på Akka ridcenter i Skurup som anordnar ridläger hela sommaren.
Familjeridläger anordnas i takt med att intresseanmälningar inkommer.
Av tio veckor är sju vikta för mixade åldrar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset