Nu blir det förbjudet att röka såväl inom, som på balkongen och i närheten av byggnaden.
Nu blir det förbjudet att röka såväl inom, som på balkongen och i närheten av byggnaden.

Dags att fimpa cigaretten. Nu förbjuder Tyresö Bostäder sina hyresgäster från att röka på sina privata balkonger. Skälet? Det kostar för mycket att sanera en lägenhet där någon rökt.

Bostadsbolaget Tyresö Bostäder följer nu flera andra bolags exempel och förbjuder rökning för personer hyr lägenhet av företaget. Det nya förbudet gäller för de personer som såväl bor eller flyttar in i nyproduktion som för personer som vill ha en lägenhet i det befintliga beståndet. Det skriver Hem & Hyra.

Skälet till det nya förbudet mot rökning är för att kostnaden att sanera en lägenhet där någon rökt är hög. Dessutom menar företaget att ett rökförbud minskar antalet klagomål från grannar liksom brandrisken.

LÄS MER: Rökare måste fimpa på uteservering och perrong

Bostadsbolaget har cirka 3 000 lägenheter, och det nya beslutet klubbades igenom under ett styrelsemöte i mars, tidigare i år. Beslutet innebär att kontraktet innehåller en avtalspunkt där hyresgästerna förbinder sig att inte röka i lägenheten, på balkongen eller i närheten av byggnaden där det kan störa andra hyresgäster.

När det nya förbudet mot rökning kommer börja gälla är ännu inte klart, uppger Mari Önnevall, Kundservicechef på Tyresö Bostäder, till tidningen.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset