I dag begravs Barbro "Lill-Babs" Svensson.
I dag begravs Barbro "Lill-Babs" Svensson.

I dag begravdes Lill-Babs i sin Järvsö kyrka i Hälsingland. Vänner, familj och delar av hennes hembygd samlades för att ta farväl av den folkkära artisten.

Den 3 april i år dog Lill-Babs efter en kort tids sjukdom. I dag begravdes hon i sitt älskade Järvsö.

– Det kommer vara väldigt högtidligt och en fin stund, och med barnbarnen som är engagerade, säger prästen Malin Näsman till Expressen inför ceremonin.

Till begravningen har omkring 350 familjemedlemmar och vänner bjudits in, de övriga av totalt 999 platserna i kyrkan är tänkta för allmänheten som vill ta farväl av den folkkära artisten. Det är den största begravningen någonsin i Järvsö, rapporterar DN.

LÄS MER: Barbro ”Lill-Babs” Svensson är död – blev 80 år gammal

Gudstjänsten började vid 12.00 i dag. Därefter följer den närmaste familjen kistan till hennes gravplats, innan allmänheten fick gå dit för att hedra minnet av artisten.

– Vi begraver en mamma, mormor, gammelmormor, syster, släkting och vän. För stora massan så begraver vi också artisten Lill-Babs. Det är väldigt fint att hon är just det, säger begravningsentreprenören Michael Skoglund till helahälsingland.se.

I går, söndag, hölls en minnesceremoni i Stockholm som sändes live i SVT. Där framförde bland annat Lill-Babs tre döttrar, Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson, en specialskriven låt i sin mammas ära.

Lill-Babs blev 80 år gammal.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset