När 14-åriga Ahmed Mohamed tog med en hemmabyggd klocka till skolan misstänkte läraren att det var en bomb. Nu försvaras pojken – av USA:s president.

I måndags tog Ahmed Mohamed, 14, med sig en hemmabyggd väckarklocka till skolan. Han var stolt över sitt bygge och ville visa den för sina lärare.

Men senare på skoldagen var det en lärare som hittade klockan i Ahmeds ryggsäck, som Metro skrivit om tidigare. Alarmet hade gått och läraren, som trodde att det var en bomb, tillkallade polis.

– Jag hade inte gjort någonting fel. Jag visade bara mina lärare någonting och det slutade med att jag greps.

►LÄS MER: Ahmed, 14, tog med väckarklocka till skolan – greps av polis

Många har blivit upprörda över händelsen och menar att det är ett solklart fall av diskriminering. Nu har USA:s president yttrat sig. Via sitt officiella Twitterkonto låter han hälsa:

”Cool, klocka Ahmed. Vill du ta med den till Vita huset? Vi borde inspirera fler ungar som du att gilla vetenskap. Det är vad som gör Amerika fantastiskt.”

Tweeten har snabbt blivit viral och i skrivande stund retweetats över 40 000 gånger på bara 20 minuter.

Även Facebooks vd Mark Zuckerberg fastnade för Ahmeds berättelse och likt presidenten gick han ut med en inbjudan. I ett Facebookinlägg skriver han: Ahmed, om du någonsin vill komma förbi Facebook så skulle jag gärna träffa dig. Fortsätt bygga”.

You’ve probably seen the story about Ahmed, the 14 year old student in Texas who built a clock and was arrested when he...

Posted by Mark Zuckerberg on  Wednesday, September 16, 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik