Stockholmskliniken Swedish Dental var först i Norden att introducera navigationskirurgi för tandimplantat.
Stockholmskliniken Swedish Dental var först i Norden att introducera navigationskirurgi för tandimplantat.

Snabbt, skonsamt och säkert. Så beskrivs framtidens kirurgi för tandimplantat – och Swedish Dental är pionjärer inom området. De menar att många patienter inte är medvetna om vilka möjligheter som finns i dag.

En tandimplantatsoperation kan kännas ångestladdat för många. Men i dag finns en mer skonsam metod som underlättar för både patient och tandläkare. Stockholmskliniken Swedish Dental använder den senaste tekniken för tandimplantat och navigationskirurgin beskrivs som både säkrare och mer effektiv av experterna.

– Med den här tekniken ser man exakt var i käkbenet man borrar och patienten slipper svullnad och blåmärken efteråt. Operationen blir mindre ångestladdad för patienten och dessutom kan de allra flesta gå till jobbet redan nästa dag, säger Rasmy Shahnavaz, grundare av Swedish Dental som arbetat som legitimerad tandläkare i över 20 år.

Använder sig av 3D-teknik

Kliniken är specialiserade på tandimplantat och kosmetisk tandvård. Vid tandimplantat används den senaste tekniken där käkbenet kartläggs med hjälp av 3D-röntgen. Informationen skickas sedan över till programmet Navident där operationen planeras. På datorskärmen ser tandläkaren exakt vad han gör och var i käkbenet han befinner sig vilket ökar precisionen.

– Jag ser det som en skyldighet att erbjuda patienterna det bästa när tekniken finns, säger Arash Simyar, tandläkare och delägare i praktiken.

Den nya tekniken är både snabb och skonsam. Foto: Kristofer Hedlund

Hoppas att fler patienter får kännedom om möjligheterna

Swedish Dental var först att lansera den här typen av navigationskirurgi i Norden och de har under de senaste åren hållit kurser och utbildningar i tekniken. De ser ett ökat intresse hos branschen men menar att det måste finnas en större efterfrågan från patienterna för att framtidens tandkirurgi ska kunna erbjudas på fler ställen. Många känner helt enkelt inte till att den nya tekniken finns och kan därför inte kräva behandlingen.

– Många vet inte om vilka möjligheter som finns när det gäller tandimplantat i dag. Vi har hjälpt patienter som från andra tandläkare fått höra att det är omöjligt, säger Rasmy Shahnavaz.

Fakta: Swedish Dental

• Swedish Dental erbjuder all typ av tandvård och är specialiserade på tandimplantat och kosmetiska behandlingar.

• De är ledande inom guidad implantatkirurgi där operationerna planeras i 3D-miljö för optimal precision.

• Praktiken grundades 2005 och ligger på Kungsholmstorg i Stockholm.

• Läs mer om praktikens behandlingar på swedishdental.com.

Rasmy Shahnavaz och Arash Simyar driver Swedish Dental. Foto: Kristofer Hedlund

Artikeln är ett resultat av ett annonssamarbete och innehållet är sponsrat av annonsören. Den här artikeln är inte framtagen av Metros redaktion utan av vår kommersiella avdelning för Native Advertising.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Tandvård