På Ribban finns det en del av stranden där hundar är välkomna. Hunden Santino njuter av svalkan tillsammans med Jenna, Matilda och Jimmy.
På Ribban finns det en del av stranden där hundar är välkomna. Hunden Santino njuter av svalkan tillsammans med Jenna, Matilda och Jimmy.

När sommarvärmen gör staden nästintill outhärdligt är tacksamheten stor att det finns badplatser nära city. Metro tipsar om några av de bästa badplatserna att svalka sig på!

Scaniabadet

En 4 kilometer lång sandstrand med promenadavstånd till centrum är den mest besökta stranden i Malmö. Stranden, som kallas Ribban, är en konstgjord strand som på varma dagar fylls av Malmöbor och turister. Bryggan närmast Laguanens småbåtshamn är ett officiellt nakenbad och ramas in av stora vita stenar. Det finns också en speciell avdelning av stranden till för hundbad och handikappbad.

Linnea Arbab

Ribersborgsstranden

Linnea Arbab

Hunden Santino hänger med Jenna, Matilda och Jimmy på Ribban.

I Scaniaparken, i norra delen av Västra hamnen nära Turning Torso finns ett djuphavsbad med ett brett soldäck och badbryggor. Med hela 75 meter till botten och i bland förekommande strömmar är den populära badplatsen kanske inte passande för småbarnsfamiljen eller den som inte kan simma. I Västra Hamnen finns också ett utegym och platser för beachvolleyboll. 

Sibbarp strand

Linnea Arbab

Mamma Parisa Mokarami, Vidar 5 år och Mitra 2,5 år på Sibbarp strand.

Söder om Ribersborgsstranden, ganska nära Öresundsbrofästet ligger Sibbarpstranden. Här finns en mindre långgrund strand, stora gräsmattor och flera bryggor att bada ifrån. Det är sällan lika fullt här som vid Ribersborgsstranden. På Sibbarpstranden finns också ett kallbadhus - Sibbarps saltsjöbad med bastu (kostar inträde). 

Ribersborgs kallbadhus

Längst ut på en av Riberborgsstrandens bryggor ligger en gemytlig träbyggnad från 1800-talet och samlas bastuälskande och badsugna året runt. Det finns två utomhusbassänger i kallbadhuset som ofta kallas “Kallis”, med havsvatten och fem bastur - en gemensam. Badhuset har separata avdelningar för herrar och damer - så inget för den med blandat sällskap. Soldäck, restaurang och spa finns. Inträde: 65 kronor.

Skanör havsbad

Linnea Arbab

Mats och Rut 1,5 år njuter av en dag på stranden.

En bit från stan, men för den som trånar efter finkorniga, ljusa stränder och semesterkänsla är det värt att ta sig en timme med Skånetrafiken för att komma till Skanörs havsbad, längst ut i Flommens naturreservat. Stranden är flera kilometer lång, långgrund och förgylls av pittoreska små badhytter i massa olika färger. Här kan man vara en hel dag då det finns kiosker, restauranger, toaletter och både kläd- och fiskaffärer och perfekt solnedgångsspaning. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset