Sveriges godaste kranvatten finns i Bromölla, tätt följt av Västerås och Timrå. Det visar den årliga svenska Kranvattentävlingen.

För den som gillar kranvatten är det en ofta jobbig vetskap att kranvatten smakar väldigt olika beroende på i vilken stad du dricker vattnet. I vissa städer smakar det svavel, i vissa smutsigt och i vissa bara ingenting.

Men det är i Bromölla Sveriges godaste vatten finns, i alla fall enligt Kranvattentävlingen som varje år anordnas av Svenskt vatten.

► LÄS MER: Professorn: Du behöver inte tänka på att dricka vatten

”Klockrent med en uppiggande, porlande känsla. Ett riktigt lyxvatten. Gnistrande rent och friskt, men ändå smakfullt med karaktär. Ett vatten som andas hälsa och välbefinnande.”, skriver juryn i sin minst sat storslagna motiviering.

Utöver det får Västerås priset för godaste kranvattnet i Svealand med motiveringen ”Klingande klart, ett vatten med svalkande och lite frasig känsla”. Norrlands godaste vatten hittade juryn i Timrå, där vattnet beskrevs som ”Mjukt och tilltalande vatten med gastronomiska kvaliteter”.

Kommunerna som deltog i finalen var Arvidsjaur, Borås, Bromölla, Eksjö, Gullspång, Hylte, Härjedalen, Kalmar, Karlstad, Katrineholm, Kristianstad, Mark, Motala, Timrå, Vimmerby, Vännäs, Västerås, Älvkarleby.

► LÄS MER: De lurade aktivister att kampanja mot vatten

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa