Åker du utomlands för ölens skulle kan det vara intressant att veta var i världen en öl är billigast och dyrast. Enligt resesökmotorn Goeuro som skapat ett ölprisindex finns världens billigaste öl i Krakow. Den dyraste hittar du i Genève.

Är du ute efter billig öl är det till Kraków du ska resa. Där kostar 33 cl öl 5 kronor och 14 öre. Ska du istället gå ut på krogen kostar samma öl i genomsnitt 22 kronor och 41 öre.

Siffrorna kommer från resesökmotorn Goeuro som gjort ett så kallat ölprisindex genom att sammanställa genomsnittspriset för flera ölföretags märken, omvandlat priserna till amerikanska dollar. För krogpriserna har företaget samlat ett genomsnitt från de stora hotellkedjornas barer. Totalt 75 storstäder är med i indexet.

►LÄS MER: En öl är som ett paket bacon – nu kommer krav på kalorimärkning

Den dyraste ölen finner du i Genéve. Där får du betala 15 kronor och 50 öre för en öl i butik och hela 89 kronor och 39 öre före en öl på krogen.

Billig öl finner du också i Kiev, Bratislava, Malaga, Delhi och Ho Chi Minh City. Är det billiga ölpriser du är ute efter bör du dessutom undvika Hong Kong, Tel Aviv, Oslo och New York.

I Stockholm får du i genomsnitt betala 11 kronor och 12 öre för en öl på Systembolaget. På krogen är genomsnittspriset 49 kronor och 38 öre.

► LÄS MER: Här blir festivalbesökarnas kiss till öl

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Nöje