Champagnefrukost utan champagne. Så vill skolan i Umeå hålla studenterna nyktra.

Studenttider är fylletider för många unga. Och drickandet börjar ofta redan på morgonen med den traditionella champagnefrukosten. 

Många vuxna, bland annat Mamman Louise Wester i Lund, har oroats över hur studenterna ska klara att hålla igång från tidig morgon. På Dragonskolan i Umeå har man i år försökt skapa en nykter champagnefrukost i stället för att försöka stoppa morgondrickandet.

► LÄS MER: Metros reporter blev dyblöt på studentflak

– Vi har alkoholfri bubbel och har tagit hit en dj och anordnar en tävling för dom som är nyktra där dom kan vinna väldigt fina priser, säger skolvärden Andreas Nordström till SVT Västerbotten

Han säger att initiativet tagits väl emot bland studenterna och även bland andra elever som medverkar på frukosten och kanske inte har åldern inne för att dricka alkohol. Nu blir den alkoholfria champagnefrukosten en skoltradition.

– Det här är ett mycket bättre sätt att göra det på än att lärare och rektorer ska komma med pekpinnen och säga åt oss att vara nyktra. Det här blir mer som ett val, säger en elev som SVT talat med.

► LÄS MER: Inget supa efter 22 – här är nya hårda reglerna i semesterparadiset

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset