St Patrick's day firas över hela världen – så även Stockholm
St Patrick's day firas över hela världen – så även Stockholm

Äntligen kan du leva ut din innersta irländare för en dag. På lördag är det dags för St Patrick’s day, vilket även firas runt om i Stockholm. Här är fem ställen du kan besöka för att fira Irlands nationaldag med dina jämlikar.

Parad genom Stockholm, Kungsträdgården till Gamla stan

På lördag går den traditionsenliga St Patricks-paraden av stapeln i Stockholm. Klockan 13.00 drar den musik- och dansfyllda promenaden igång mellan Kungsträdgården och Gamla stan. I det officiella evenemanget på Facebook har 2 300 personer visat sitt intresse – så vänta dig folkfest.

Nya Carnegiebryggeriet, Ljusslingan 15-17 i Hammarby Sjöstad

Med irländsk livemusik av bandet Tjaut och en meny baserad på det irländska köket kan du fira St. Patrick’s day på Nya Carnegiebryggeriet. Bryggeriet, som förutom en restaurang också är just ett bryggeri, passar på att servera deras öl Hingstin eko stout under dagen.

LÄS MER: 5 punkter: Därför firas St Patrick’s day

The Liffey, Stora Nygatan 40-42 i Gamla stan

Det irländska vattenhålet i Gamla stan firar traditionsenligt den stora gröna högtiden. I år kan man uppleva livemusik under stora delar av dagen. På scenen finns bland annat singer-songwritern Brian O Connor, som inte är främmande för The Liffeys publik.

The Auld Dub, Holländargatan 1

Det kiltbeklädda bandet Stamp´ n go Shanty tar med hela bandet upp på scen för att bjuda på svängig underhållning på The Auld Dub. De utlovar grön öl och uppmanar oss att ”komma och röja”, vad det nu innebär. Men det väl bara att lyda och göra just det, antar vi.

The Bishops arms, Hornsgatan 154

Den i många ögon klassiska baren The Bishop arms kommer i sedvanlig ordning fira det irländska spektaklet tillsammans med sina gäster. Lokalen kommer att smyckas i grönt, maträtter inspirerade av landet serveras och Guinness-öl erbjudas.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset