100-åriga Georgina Harwood firade sin födelsedag med sitt tredje fallskärmshopp.
100-åriga Georgina Harwood firade sin födelsedag med sitt tredje fallskärmshopp.

Georgina Harwood är ett bra exempel på att man inte är äldre än vad man känner sig. För att fira sin 100-årsdag i lördags hoppade hon nämligen ut ur ett flygplan på 3 600 meters höjd.

För att fira att hon levt ett helt sekel samlade Georgina Harwood släkten i Kapstaden i Sydafrika för ett något annorlunda hundraårskalas.  Istället för tårta och kaffe firade Georgina nämligen sin dag med ett fallskärmshopp, rapporterar kanadensiska Globalnews.

– Det var underbart, det var uppiggande. Jag försöker komma det adjektiv jag kan lägga till men det är väldigt svårt, det finns så många adjektiv. Men det var definitivt en väldigt speciell, upplyftande upplevelse, berättade hon för journalister som samlats för att se henne hoppa.

Hoppet, som hon utförde tillsammans med en professionell fallskärmshoppare, var det tredje för Georgina Harwood som började sin karriär som fallskärmshoppare vid den respektabla åldern 92. Den här gången hoppade hon dock inte bara för sin egen skull utan passade samtidigt på att samla in pengar till en välgörenhetsorganisation. Den äventyrslystna 100-åringen nöjer sig dock inte med fallskärmshopp, på måndag ska hon nämligen följa upp sitt hopp med att dyka med hajar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset