Männen som misstänks ha tänt på bilarna blev fotograferade när de sprang från Östertälje station.
Männen som misstänks ha tänt på bilarna blev fotograferade när de sprang från Östertälje station.

Tre män misstänks vara inblandade i bilbränder vid Östertälje station. Men flykten fotograferades av en man som var på väg tillbaka till sitt jobb efter sin lunchrast. I dag vittnar flera av personerna som fångade de misstänkta bilbrännarnas flykt på bild.

På förmiddagen 18 september 2018 larmade flera vittnen om en kraftig brand vid Östertälje station i Södertälje kommun.

Fem bilar, som tillsammans var värda ungefär 400 000 kronor, förstördes eller blev skadade.

Tre unga män i 20-årsåldern åtalades nyligen misstänkta för mordbrand respektive medhjälp till mordbrand.

Männen fångades på övervakningskameror när de fyllde en dunk med bensin innan bilarna brändes upp. Foto: Polisen.

Under onsdagen tas ärendet upp i rätten och då förhörs flera personer som blev vittnen till händelsen, varav några av dem fångade det som hände på bild.

Bland materialet finns relativt tydliga bilder på två av männen när de flyr från platsen. Bilderna togs av en man som tillsammans med en kollega satt i en bil när de såg en brinnande bil vid Östertälje station. Bara några sekunder senare såg de även två män springa från platsen.

Männen följde efter de två misstänkta bilbrännarna och en av männen lyckades fånga bilbrännarna på bild innan dessa sprang ner mot en gångväg.

LÄS MER: Linas bil brändes: ”Jag skakade och fick tårar i ögonen” 

Båda männen är klädda i sportskor. Den ena mannen har vantar och en huva på sig. Den andra mannen bär en mörkare träningsoverall med vita detaljer. Bilderna på gärningsmännens kläder kunde bland annat jämföras med kläderna en av männen hade på sig när han greps.

I bevisningen jämförs kläderna på personen som fotograferades vid branden med en av de gripna. Foto: Polisen.

Bland bevisningen finns även övervakningsbilder från en närliggande bensinstation där männen ska ha inhandlat bensin i dunk innan bilbränderna startade.

Den tredje mannen misstänks för att ha skjutsat de andra männen när de skulle inhandla bensin och för att ha försökt skjutsa dem från Östertälje station efter att de misstänks ha anlagt branden.

Två av männen förnekar brott, har deras advokater tidigare sagt till Metro. En av männens advokat ville då inte uttala sig.

Fyra av bilarna blev helt förstörda och en femte fick skador. Foto: Polisen.

LÄS MER: Efter bilbränderna – trio åtalas

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset