Höjdrädda gör bäst i att sluta läsa här. Ett nytt höghöjdsrekord har tagits av lindansaren Kane Petersen. På bilden balanserar han 300 meter över marken.

Getty Images

På den hisnande bilden befinner sig Kane Petersen 300 meter ovanför marken. Den är tagen på onsdagen i Melbourne i Australien och innebär ett nytt rekord för södra halvklotet.

På bilden går Petersen på lina högst upp på byggnaden Eureka Tower, som stod färdig 2006. Anledningen att han tog sig upp på linan är att filmen ”The Walk”, har premiär i landet i oktober. Filmen handlar om den franska lindansaren Philippe Petit som gick mellan World Trade Centers tvillingtorn i New York 1974.

►LÄS MER: Deras fruktstund kommer att få dig att tappa andan

36-åriga Kane Petersen gick totalt 21 meter mellan de två avsatserna, och han gjorde det två gånger, fram och tillbaka, skriver Daily Mail. 300 meter innebär en tredubbling av Petersens tidigare rekord och mitt under promenaden lade han sig till och med ner och vilade på linan.

Promenaden var dock inte helt oproblematisk, avslöjar Petersen för Herald Sun, och berättar att han fick kramp i benet.

– Jag försökte få ut benet igen så jag kunde ställa mig upp och kände ”herregud, hur ska jag klara av detta?” Men jag tvingade mig igenom det. Jag har precis uppfyllt en dröm – det är fantastiskt, säger han till tidningen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset