Mattias Aziz fick gå på en romantisk dejt med programledaren Tilde de Paula Eby mitt i direktsänding.
Mattias Aziz fick gå på en romantisk dejt med programledaren Tilde de Paula Eby mitt i direktsänding.

Efter att han skrapat fram en miljonvinst i "Nyhetsmorgon" i TV4 bjöd han ut programledaren på en dejt. Tilde De Paula Eby, som är gift, gjorde ett undantag och på gick med på en direktsänd pizzadejt med den unge charmören.

Kocken Mattias Aziz, 21, från Lidköping gjorde succé när han skrapade fram högsta trissvinsten på fem miljoner kronor i direktsändning på ”Nyhetsmorgon” i TV4 – och bjöd ut programledaren Tilde de Paula Eby på en dejt.

– Om du vinner fem miljoner, då får du bjuda ner mig till Lidköping på en pizza som du gjort själv, deal? sa programledaren Tilde de Paula Eby inför trisskrapet i direktsändning.

– Självklart, det är en deal, svarade Mattias.

När han sedan kammade hem miljonvinsten höll han sitt löfte och bjöd ut henne på middag.

– Då får du ringa min man först, svarade hon med ett skratt.

Nu har dejten blivit verklighet. Under måndagsmorgonen stod han i ”Nyhetsmorgon” och bakade pizza till Tilde – och det var inte vilken pizza som helst.

– Jag ska göra den finaste pizzan, en napolitana – den bästa vi har på menyn på min restaurang, sade han i programmet.

Kvart i tio var det uppdukat för en romantisk stund i studion med levande ljus och stämningsfull dragspelsmusik i bakgrunden. När de slog sig till bords passade programledaren på att fråga Mattias om livet efter miljonvinsten.

– Det är inte så mycket som förändrats, det enda är att jag har träffat dig, det är det bästa som har hänt, sa charmören Mattias.

– Jag dör vad söt du är! utbrast Tilde.

Förutom att ha träffat programledaren berättade Mattias också att han köpt lite saker till sin familj och vänner och bjudit dem på en resa till Turkiet, men i övrigt ser han till att spara och han vill lägga sina pengar på välgörande ändamål.

Hur smakade pizzan då?

– Det här är den godaste pizzan jag ätit, konstaterade Tilde.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset