Oliver, 11 år, fick träffa Axwell och Ingrosso, Salem al Fakir och Vincent Pontare.
Oliver, 11 år, fick träffa Axwell och Ingrosso, Salem al Fakir och Vincent Pontare.

För lite mer än två veckor sedan fick Oliver, 11 år, sin dröm uppfylld – ett möte med idolerna Axwell och Ingrosso. "Jag älskar dem", säger han.

Privat

"Det var roligt. Det bästa var när vi fick åka till studion och träffa dem", säger han.

Privat

Oliver och idolen Axwell.

Oliver, 11 år, har tidigare haft en hjärntumör och det var genom stiftelsen Min stora dag som han fick han åka till Stockholm tillsammans med sin mamma, pappa och storebror Elias för att träffa sina idoler. 

– Det var roligt. Det bästa var när vi fick åka till studion och träffa dem. Först så fick vi en massa goda saker av dem och sedan visade de mig låtar som de jobbar på. Och så pratade vi, säger Oliver.

► LÄS MER:  Alexander, 14, fick sin dröm uppfylld – ett möte med idolen Jan Björklund

Min Stora Dag är en stiftelse som förverkligar drömmar för barn och unga med svåra sjukdomar och diagnoser i Sverige. Oliver som är ett stort fan av Axwell och Ingrosso hade önskat sig att få träffa dem på sin stora dag och mötet med idolerna blev ännu bättre än någon av dem hade kunnat föreställa sig, berättar Olivers mamma Tina Johansson.

– Min stora dag hade ordnat tågresa till Stockholm och hotell, vi hade inte alls väntat oss det. Sedan blev vi hämtade med limousine på hotellet när det blev dags att åka till studion och träffa Axwell och Ingrosso. De skämde bort dem och gav de autografer, kläder och kepsar och båda Oliver och Elias blev jätteglada, säger hon.

Men besöket tog inte slut där.

– På kvällen när vi åt middag så kom Axwell förbi och åt med oss och pratade med Oliver. Det slutade med att han bjöd in igen till en annan studio dagen efter och att pojkarna fick träffa Salem al Fakir och Vincent Pontare också, Det var fullspäckat schema och det var jätteroligt för både Elias och Oliver, säger hon.

► LÄS MER:  Cancersjuka Mable, 6, blir hjälte – räddar ”kidnappad” hockeyspelare

Det var för nästan ett och ett halvt år sedan som familjen fick reda på att Oliver hade en hjärntumör. Efter flera behandlingar är Oliver nu frisk och mötet med idolerna har betytt mycket för honom, berättar hans mamma Tina Johansson.

– Oliver har alltid tyckt om dem, även innan han var sjuk så brukade han lyssna på Swedish House Mafia och efter att han blev sjuk så orkade han inte göra så mycket mer än att lyssna på musik. Allt som han hade innan i sitt liv som karate, fotboll och att springa runt med kompisar rycktes bort under en natt och då blev musiken allt viktigare för honom, säger hon. 

Enligt Oliver är favoritlåtarna On my way och Sun is shining och han vet precis varför han valde att träffa just Axwell och Ingrosso. 

Varför ville du träffa Axwell och Ingrosso?

– För att jag älskar dem, säger Oliver.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset