Tillsammans med sin dotter Dina, 7, hyllades Lorenzo Schoonbaert på fotbollsplanen.
Tillsammans med sin dotter Dina, 7, hyllades Lorenzo Schoonbaert på fotbollsplanen.

Innan sjuke Lorenzo Schoonbaert, 41, skulle få den dödliga injektionen ville han uppfylla en sista önskan – att få se sitt fotbollslag vinna en match till.

Lorenzo Schoonbaert, 41 i Belgien, har genomgått 37 operationer de senaste tjugo åren och nu finns det inte längre någonting man kan göra. Läkarna godkände därför hans ansökan om dödshjälp.

Men datumet för när han skulle få den dödliga sprutan sköts upp. Lorenzo ville nämligen hinna få en sista önskan uppfylld – att se sitt favoritlag en sista gång.

– Det här är min största önskan innan jag dör, att se mitt lag vinna en till match, sa han enligt The Mirror, som var först med att rapportera om händelsen.

I söndags var han därför med och hejade på belgiska Club Brugge när de mötte Moeskroen. Tillsammans med den sjuåriga dottern Dina gick han fram på planen innan avspark och hyllades av hela läktaren och av spelarna. Han fick också blåsa i gång matchen med domarens visselpipa.

Och Club Brugge vann till slut matchen med 3-0.

– Jag är obeskrivligt lycklig just nu. Det här blir ett minne för min dotter som hon kommer komma ihåg hela livet, sa Lorenzo Schoonbaert efter matchen, enligt The Mirror.

– Min sista dröm har blivit sann. Jag kan dö i frid nu och kommer fira från himlen.

Dagen efter matchen fick han den dödliga sprutan och somnade in, vilken hans familj ska ha bekräftat på Facebook.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset