Hatt, tangoknut, Rita Hayworth-lockar och hästsvans. Victoria gick ut hår(t) första arbetsveckan efter mammaledigheten.

– Hon är en riktigt vacker kvinna med pondus och stil! Hon har verkligen ryckt upp sig under åren och gått ifrån den lite tantiga stilen där hon nästan var lite ”slas-hasig” ibland, säger frisören Zübeyde Simsek.

Sedan i söndags har Victoria varit på flera modevisningar och galaföreställningar. Vid varje tillfälle med en ny frisyr. Håret kan ta stryk av all styling, men Zübeyde Simsek tror att kungligt hår står pall för trycket. 

– Jag har aldrig känt på hennes hår själv men det ser riktigt tjockt och mysigt ut – där vill man burra in fingarna och pilla, säger hon.

Vem som har stylat prinsessans hår är en någorlunda välbevarad hemlighet. Men frisörföretaget Björn Axén är Kunglig hovleverantör och Peter Andersson fixade henne inför bröllopet.

– Hon verkar ha bra folk runt sig, men det är inte några jätteavancerade frisyrer. Jag fixar en sådan knut [som på invigningen av modeveckan] på 45 minuter, säger Zübeyde Simsek.

I dag ska prinsessan på två olika evenemang, ett på dagen och ett kvällstid. Kanske kommer vi att få se två olika frisyrer samma dag?

Leif R Jansson/Scanpix
Söndag – halva ansiktet skyddas av en hatt.
Henrik Montgomery/Scanpix
Måndag – en hårt slickad tangoknut.
Scanpix
Tisdag – ett välfönat svall likt en Hollywoodstjärna.
Scanpix
Onsdag – en ”vanlig” knut. Vad får vi se i dag torsdag? Foto: scanpix
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset