Mannen dyker upp berusad på Brommaplans t-banestation.
Mannen dyker upp berusad på Brommaplans t-banestation.

Mannen nöp kvinnan i t-banan. Hon svarade med sparkar. Bara mannen åtalas.

Polisen

Han gå fram bakom kvinnan och tafsar henne i baken.

Polisen

Kvinnan blir ursinnig och rycker tag i honom.

Polisen

Mannen får smaka på både knytnäve och sparkar.

Den fräcke förbipasserande t-baneresenären tafsar kvinnan på rumpan. Kvinnan svarar ursinnigt med att knäa honom, en välriktad spark samt ett knytnävsslag i ansiktet.
Men åklagaren väljer att endast åtala den ofredande mannen.
– Det saknas både uppsåt, insikt och avsikt enligt avskrivningsbeslutet om misshandeln. Därmed har åklagaren rätt att fria kvinnan och skriva av anklagelserna mot henne, säger åklagare Zilla Hirsch vid västerorts åklagarkammare.

Bråket vid Brommaplans tunnelbanestation startade med att den förbipasserande berusade 42-åringen tafsade kvinnan i baken på väg ner till t-banan.

På SL:s övervakningsfilm syns tydligt hur kvinnan efteråt blir så rasande på 42- åringen att hon sparkar till honom, ger ett knytnävsslag och även försöker knäa honom.

Den jämnåriga kvinnan erkänner också i förhör misshandeln i t-banan.
Men eftersom åklagaren i målet, Zilla Hirschs kollega Anna Remse, anser att kvinnan haft skäl att miss- handla mannen, åtalas endast 42-åringen, för sexuellt ofredande.
– Hon spöade på mig helt enkelt, uppger 42-åringen, som inte kan förstå varför endast han åtalas för t-banebråket.

42-åringen riskerar nu i första hand böter men riskerar också ett kortare fängelsestraff. Rättegången i Solna tingsrätt har försenats på grund av sjukdom samt att 42-åringen inte dykt upp på utsatt rättegångsdatum.
– Skälen är flera till för- seningen av rättegången, upplyser åklagare Per Berg- mark som nyligen övertagit målet från kollega Anna Remse.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset