Efter att Beatrice Ask delat en påhittad knarkartikel från en amerikansk satirsajt så har hon fått utstå en hel del hån i sociala medier. Nu kommer också den nästintill obligatoriska Hitler-parodin på youtube. Bakom den står centerpartisten Sofia Arkestål.

Beatrice Asks svaga källkritik har gett upphov till mycket glädje men även en del oro på nätet. Det senaste bidraget är en youtube-video som använder det numera klassiska konceptet att texta om en scen ur filmen Undergången. I filmen blir Hitler informerad om Beatrice Asks blunder och utbryter bland annan att det är ”ett jävla epic-fail” och beklagar sig högljutt över hennes källkritik. Bakom videon står Sofia Arkestål, medlem i Stureplancentern, som kandiderar till Riksdagen.

– Jag förväntade mig att hon skulle ha lite bättre omvärldskoll och koll på saker som hon ytterst ska bestämma över, säger hon.

Sofia Arkestål hävdar dock att videon inte ska ses som någon politisk ståndpunkt utan mer en drift med en rolig miss.

– Det är mest lite roligt att hon missade att kolla upp det hon kommenterade, säger hon.

Att texta om klippet från Undergången där Hitler får ett vansinnesutbrott har i fler år varit ett populärt koncept för att driva med det mesta på nätet. Att de skulle kunna vara känsligt att använda Hitler-filmen för att driva med politiker har Sofia Arkestål viss förståelse för.

– Jag kan förstå att vissa tar illa upp och jag beklagar det men det här är ett skämt, säger hon.  

LÄS OCKSÅ: Nu sprids Asks blunder över världen

SE ÄVEN: Kolumn: ”Beatrice Asks okunnighet är livsfarlig

Privat

Sofia Arkestål. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset